субота, 11 березня 2023 05:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вкладають мільярди в будівництво ліній оборони: в ISW пояснили причини

Росіяни вкладають мільярди в будівництво ліній оборони: в ISW пояснили причини
Окупанти будують непотрібні лінії оборони. Фото: УНІАН

Росіяни зводять лінії оборони на території кількох областей.

На їх будівництво було витрачено 10 мільярдів рублів (близько $132 млн). Це, ймовірно, є марною витратою коштів на тлі питань про здатність РФ фінансувати свої воєнні дії в Україні, пишуть аналітики з Інституту вивчення війни.

Будівництво укріплень, які найімовірніше не будуть ніким атаковані, має пропагандистську мету щодо "демонізації" України.

Росіяни продовжують встановлювати оборонні рубежі в тилових районах, далеких від нинішніх ліній фронту в Україні. Також у районах РФ, де, швидше за все, ніколи не буде бойових дій, йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ змушують окупантів оборонятися у двох областях – Генштаб

Губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков заявив 9 березня, що влада завершила будівництво "засічної лінії" укріплень уздовж кордону цього регіону з Україною.

За словами чиновника, ЗС РФ має виділити війська для захисту цієї системи укріплень у разі малоймовірного нападу України на Білгородську область.

"Росармія, укомплектувавши ці зміцнення, "значно неправильно" розподілила б сили, які "краще підходять для підтримки активних наступальних операцій" в інших частинах України", – пишуть аналітики.

На території тимчасово окупованого Криму російські загарбники готують дедалі більше оборонних рубежів. Вочевидь, готуються до контрнаступу українських Збройних сил. Тепер окупанти роблять укріплення на межі Керченського півострова.

Так званий "глава" Криму Сергій Аксьонов розповів, що будівництво оборонної лінії "йде за планом".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вкладають мільярди в будівництво ліній оборони: в ISW пояснили причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі