середа, 30 червня 2021 15:20

"Росіяни - національна меншина" - Кулеба відповів Путіну

"Росіяни - національна меншина" - Кулеба відповів Путіну
Росіяни — національна меншина, права якої захищені Конституцією на рівні з іншими, сказав Кулеба. Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на слова президента країни-агресора РФ Володимира Путіна про те, що українці та росіяни є "одним народом".

Українці й росіяни - два різних народи, які могли б жити в дусі добросусідства, але 2014 року РФ напала на Україну, вбивши тисячі людей і окупувавши частину території, заявив міністр у Twitter. Повна відповідальність за це на Путіні, який розв'язав агресію.

"Корінні народи України - це кримські татари, кримчаки, караїми. Росіяни - національна меншина, права якої захищені Конституцією на рівні з іншими. Вони не можуть бути корінним народом, бо мають власну державу. Альтернативні вигадки - це класика російських маніпуляцій. Коли Путін заводить стару пісню про "зовнішнє управління", це означає лише одне: він мріє, щоб питання України вирішувалися в Москві. Але це наша країна й ніхто не вирішуватиме нашу долю крім нас самих", - написав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти атакували ЗСУ. Українці відповіли

30 червня Путін назвав українців і росіян "одним великим народом". Також заявив, що головні українські питання розв'язують у Вашингтоні, а не в Києві. За його словами, президент України Володимир Зеленський "віддав свою країну під повне зовнішнє управління".

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни - національна меншина" - Кулеба відповів Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі