неділя, 22 червня 2014 20:27

Росіянам буде важко розповідати про фашистський режим Клімкіна – політолог

Росіянам буде важко розповідати про фашистський режим Клімкіна – політолог
Фото: gordonua.com

Новообраний міністр закордонних справ Павло Клімкін народився в Росії, тому росіянам буде складно звинувачувати його у фашизмі. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Палій.

Експерт відзначив, що Клімкін достатньо компетентна людина.

"Сьогодні перед Клімкіним стоїть два першочергові завдання. Перше, Росія має припинити терористичну війну проти України. Друге, треба максимально мобілізувати підтримку України з боку Сполучених штатів і Євросоюзу, щоб вони не мирились з нинішніми діями Росії".

На питання журналіста: "Чи був шанс у попередника Андрія Дещиці залишитись на посаді міністра закордонних справ?" політолог відповів: "Дещиця виконав свою важливу місію, коли мобілізовував підтримку Заходу. Він знав, що призначать нового міністра. Це зрозуміло з його вчинку, коли заспівав пісню про Путіна. Зараз Дещиця може перейти на якусь іншу посаду, теж впливову".

Нагадаємо, 19 червня міністром закордонних справ став Павло Клімкін. Пропозицію президента підтримали 335 нардепів.

Зазначимо, Клімкін народився у російському місті Курськ. Навчався у московському інституті. Останні два роки працював послом України у Федеративній Республіці Німеччина. Декілька років очолював делегацію України у переговорах щодо підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Рішення уряду Миколи Азарова призупинити процес євроінтеграції Клімкін назвав особистим розчаруванням.

Зараз ви читаєте новину «Росіянам буде важко розповідати про фашистський режим Клімкіна – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі