четвер, 07 липня 2022 21:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія зараз бідна, її потрібно додавити санкціями – представник України при міжнародних організаціях

Росія зараз бідна, її потрібно додавити санкціями – представник України при міжнародних організаціях
Країни світу повинні посилити санкції проти Росії. Фото: eastnews.ua

Економіку Росії переводять на воєнні рейки. Це свідчить, що у загарбників закінчуються ресурси.

Тому зараз важливо посилити санкції, сказав постійний представник України при міжнародних організаціях Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, передає "Укрінформ".

"Російське керівництво і дипломати продовжують повторювати, що війна йде "за планом". Реальність демонструє протилежне. Агресивна політика Володимира Путіна вже почала приносити проблеми самій Росії. Цього тижня Держдума зробила перший крок до ухвалення законів, які дозволяють перевести російську економіку на воєнний стан", – повідомив він.

Цимбалюк спитав російських дипломатів, чи захочуть вони повернутися до мілітаризованої країни, де їхні співгромадяни змушені понаднормово працювати на військових. Сказав, що РФ повертається до дефіциту та ізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян можуть примусити працювати вночі та на вихідних

"Це чітко свідчить, що у Москви закінчуються ресурси. І для нас це хороший аргумент для подальшого посилення санкцій. Це фактично позбавило б Кремль можливості підживлювати свою військову машину в Україні", – каже він.

Український посол наголосив, що війна робить російський народ ще біднішим. Масове мародерство в Україні свідчить про жахливу бідність у російських регіонах. І під час цього російська пропаганда намагається говорити про "велику державу".

"Для того, щоб російський народ перестав платити за геополітичні амбіції Кремля, Росія має вивести свої війська, відновити територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, включаючи Крим, і взяти на себе відповідальність за всі злочини. Забезпечити гарантії неповторення агресії та відшкодування збитків жертвам і повернутися до принципів міжнародного права", – підсумував Цимбалюк.

Європейський Союз почав роботу над новими санкціями проти Російської Федерації, які заборонять імпорт російського золота.

РФ є другою у світі країною за величиною золотодобування, повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела, наближені до процесу.

"ЄС працює над новими санкціями проти російського золота, що відповідає кроку країн G7, спрямованому на подальше придушення доходів Москви", – пише видання.

Зараз ви читаєте новину «Росія зараз бідна, її потрібно додавити санкціями – представник України при міжнародних організаціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі