пʼятниця, 04 квітня 2014 23:32

Росія втрутилась в Україну ще під час протистояння на Майдані — СБУ

Росія втрутилась в Україну ще під час протистояння на Майдані — СБУ
Валентин Наливайченко. Фото: dt.ua

Військове втручання Росії на територію України почалося не в Криму, а з подій на Майдані.

Про це в ефірі "Шустер LIVE" заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Військове втручання Росії по суті почалось не в Криму, а з подій на Майдані - з втручання генералітету РФ в події в Україні", - зазначив Наливайченко.

Він уточнив, що СБУ по дипломатичних каналах направила офіційний запит до російської сторони з вимогою допитати одного генерал-полковника ФСБ РФ, який у січні та лютому 2014 року прибув в Україну з українським дипломатичним паспортом разом з 30 іншими ФСБшниками.

За словами Наливайченка, вищезгаданий російський генерал-полковник неодноразово викликав на доповідь тодішнього голову СБУ Олександра Якименка і планував так звану "антитерористичну" операцію проти українських громадян.

"Ми повинні захистити українських громадян від іноземних спецслужб і від їхніх генералів, наполягаємо на допитах, вироку суду та притягненні до відповідальності", - заявив глава СБУ.

Крім того, Наливайченко підкреслив, що Росія повинна надати інформацію про те, хто з українського боку замовив постачання в Україну вантажів спецзасобів для використання проти учасників масових акцій протесту, які прибули з РФ в Україну рейсами "Чкаловськ - Київ" 21 січня і 24 січня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Росія втрутилась в Україну ще під час протистояння на Майдані — СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі