неділя, 14 листопада 2010 17:40

Росія планує розширювати українську ГТС

Росія планує розширювати українську ГТС

Співпраця з Україною у газовій сфері не скасовує будівництво "Південного потоку".

Про це заявив глава Російського газового товариства, віце-спікер Держдуми Росії Валерій Язєв, повідомляє "Дзеркало тижня".

"Ми за розширення співпраці з Україною, перехід її на довгострокову розумну основу, це абсолютно не скасовує будівництво "Південного потоку", - сказав Язєв.

Він зазначив, що до 2020 року імпорт газу до ЄС збільшиться на 200 мільярдів кубометрів на рік.

"На моє переконання, у будь-якому випадку - 100 мільярдів кубометрів - це буде російський газ, під це потрібні нові трубопровідні потужності. Ми будемо диверсифікувати потоки - буде і "Північний потік", українську ГТС будемо розширювати, якщо будуть знайдені умови економічно вигідні та розумні для російської участі", - зазначив віце-спікер.

"Південний потік" будемо будувати, скраплений газ будемо транспортувати до Європи, а якщо потрібно буде - нові потоки побудуємо", - додав Язєв.

Як відомо, Україна неодноразово виступала проти будівництва "Південного потоку", який передбачає транспортування газу в обхід України.

Зараз ви читаєте новину «Росія планує розширювати українську ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі