середа, 16 березня 2022 22:22

Росія планує розпустити українську владу та федералізувати державу

Росія планує розпустити українську владу та федералізувати державу
Нездійсненні плани РФ по встановленню контролю над Україною

Російський агресор прагне зруйнувати політичну та правову системи України, а також федералізувати нашу державу.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України з посиланням на плани ворога, перехоплені спільнотою InformNapalm.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог планує зробити Україну ринком збуту російських товарів і послуг

В планах РФ розпустити Верховну Раду, Уряд, Конституційний і Верховний суди як "нелегітимні після державного перевороту 2014 року".

Загарбники хочуть розпустити та ліквідувати обласні державні адміністрації, делегувати народних представників до органів місцевого самоврядування для створення проекту нової Конституції України.

Росія також запланувала проведення референдумів щодо виходу областей зі складу України та формування федерації.

"Висновок простий: агресор прагне зруйнувати політичну та правову системи України, федералізувати нашу державу та створити на теренах України маріонетковий об'єкт у геополітичному полі РФ", - йдеться у повідомленні.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Росія планує розпустити українську владу та федералізувати державу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі