четвер, 19 вересня 2013 12:28

Росія переживає, що Європа "викручує руки" Україні

Росія переживає, що Європа "викручує руки" Україні
Фото: rus.ruvr.ru

Європа "викручує руки" Україні, примушуючи її відмовитися від частини суверенітету і перевести свої торгово-економічні зв'язки під контроль Євросоюзу.

Про це йдеться в проекті заяви Ради Держдуми.

"Останнім часом все більш очевидно, що саме європейські політики за допомогою прямого політичного натиску і відвертого "??викручування рук", в тому числі з питань внутрішньої політики України, примушують офіційний Київ поступитися частиною суверенітету України і перевести свої торгово-економічні зв'язки під юрисдикцію Брюсселя", - йдеться в проекті.

"Проект угоди з ЄС про асоціацію передбачає кардинальні зміни всієї системи торгово - економічного регулювання України, її відмову від суверенних повноважень в області митної, торгової політики, санітарного, ветеринарного та фітосанітарного контролю, технічного регулювання", - йдеться в проекті заяви. При цьому Україна буде вимушена змінювати своє законодавство "за лекалами Євросоюзу без будь-якого права впливати на процес прийняття рішень у життєво важливих для власної економіки областях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Батьківщині" вимагають розглянути три основні законопроекти для підписання Угоди з ЄС

"У разі "асоціації" з ЄС Україні, яка неминуче втратить частину своєї самостійності, буде набагато складніше вибудовувати плідне економічне партнерство з Росією та іншими країнами Митного Союзу, а також брати участь у подальшому євразійському інтеграційному процесі", - йдеться в проекті.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз планують у листопаді у Вільнюсі на саміті "Східного партнерства" підписати угоду про асоціацію з ЄС. Кабінет міністрів України від 18 вересня схвалив проект угоди про асоціацію з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Росія переживає, що Європа "викручує руки" Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

348

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі