понеділок, 28 березня 2022 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія має одну мету" – чому РФ взялася приєднувати так звану ЛНР

"Росія має одну мету" – чому РФ взялася приєднувати так звану ЛНР
"Як тільки ми звільнимо ці території, то жоден російський плебісцит не матиме значення", – говорить Микола Мельник. Фото: Facebook

Російська Федерація має тактичний успіх на Луганщині, який хочуть закріпити псевдореферендумом. Для України з погляду міжнародного права не буде жодних юридичних наслідків. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Микола Мельник.

"Це не матиме жодних юридичних наслідків. Адже так званої ЛНР не існує. Є проголошена Росією республіка, відповідно до українського законодавства – це окупована територія. Тож РФ може провести хоч тисячу референдумів – для міжнародного права не буде жодних наслідків", – каже Мельник.

Росіянам хочуть продемонструвати квазінародний "плебісцит" – це лише медійний привід, говорить політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія може зосередитися на двох напрямках" – військовий експерт

"Російські загарбники мають тактичний успіх на Луганщині. Зараз 85 відсотків області окуповано – це майже вдвічі більше, ніж було. Тому росіяни намагаються використати це як привід продемонструвати, що вони нібито "звільнили" Луганщину. І ті, кого звільнили, начебто хочуть бути в складі РФ. На Херсонщині намагаються створювати якісь квазіоб'єднання, які також проситимуть приєднатися до РФ. Весь цей квазіплебісцит потрібен для пропаганди. У Третьому рейху теж показували до 1944 року, що вони всіх звільняють", – пояснює Мельник.

Псевдореферендум у Криму не визнала жодна цивілізована держава. Так само буде і з Луганщиною, уточнює політолог.

"Російська пропаганда хоче використати це як меседж. Україні це не становитиме загроз. На відміну від втрати Сіверськодонецька – якщо місто окупують, то Україна втратить тактичну перевагу. Окупанти намагатимуться просуватися до кордонів Луганської області незалежно від псевдореферендуму. Те, яким методом РФ пояснюватиме, чому вони окупували якісь території, – це лише наслідок війни. Не більше. Щойно ми звільнимо ці території, жоден російський плебісцит не матиме значення", – говорить Мельник.

27 березня ватажок квазіреспубліки ЛНР Леонід Пасічник заявив, що вже найближчим часом відбудеться референдум про входження так званої ЛНР до складу Росії.

21 лютого Володимир Путін підписав укази про визнання "незалежності" ДНР та ЛНР. 22 лютого рада федерації РФ остаточно ратифікувала договори про визнання так званих Л/ДНР.

Зараз ви читаєте новину «"Росія має одну мету" – чому РФ взялася приєднувати так звану ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі