неділя, 26 травня 2019 04:04

Росія хоче від США дозволу на свободу дій в Україні - The Hill

Росія хоче від США дозволу на свободу дій в Україні - The Hill
Росія домовляється з США про Україну. Фото: Кореспондент

Дослідник американського центру Foreign Policy Council Стівен Бланк заявив, що Росія намагається домовитися з США про свободу дій в Україні в обмін на невтручання в події в Венесуелі.

За словами аналітика, Вашингтону також пропонується відновити переговори щодо режиму контролю над озброєнням та продовжити дію договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, повідомляє видання The Hill.

"Президент Трамп, вважаючи себе виправданим в доповіді Мюллера, тепер може вільно покращувати відносини з Москвою", - пише Бланк.

Він розкритикував можливу угоду, назвавши її морально невиправданою і стратегічно згубною.

"Будемо пам'ятати, що російські збройні сили (включаючи так званих сепаратистів, які насправді є помічниками Москви в Україні) вторглися до Криму і Донбас і провели найбільш відверту агресію з часу вторгнення Саддама Хусейна до Кувейту", - пояснив він.

Експерт також зазначив, що в разі загострення ситуації в Україні довіру до США в Європі буде сильно підірвано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилась реакція Росії на рішення трибуналу щодо українських моряків

3 травня президент США Дональд Трамп і російський лідер Володимир Путін провели телефонну розмову, яка тривала близько години.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче від США дозволу на свободу дій в Україні - The Hill». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі