пʼятниця, 08 червня 2012 13:08

Російський посол назвав гімн України "російською народною піснею"

Російський посол назвав гімн України "російською народною піснею"
Михайло Зурабов познущався над гімном України - Соболєв. Фото: newzz.in.ua

7 червня у час офіційного прийому, присвяченого дню Росії, посол РФ в Україні Михайло Зурабов відверто познущався над державним гімном України.

Про це повідомив бютівець Сергій Соболєв.

"Коли посол Росії оголошував черговий номер концертної програми, повідомив, що зараз козачий хор виконає народну російську пісню  Ще не вмерла Україна". Коли хор співав національний гімн України, українські міністри продовжували жувати салати, демонструючи своє ставлення до національного гімну країни. Ніхто з них не висловив протесту, і навіть не перестав жувати", - повідомив Соболєв.

Нагадаємо, що державним гімном України є пісня "Ще не вмерла України Ні Слава, Ні Воля", слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького.

У той же час, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зазначив, що гімн України був виконаний за всіма правилами, а виконання того, що Зурабов назвав "російською народною піснею", є інтерпретацією гімну, пише Обком з посиланням на УНІАН.

"Під час вчорашнього прийому з нагоди Дня Російської Федерації звучав текст нашого національного гімну двічі. Перший раз це було виконання Гімну України та Російської Федерації повністю відповідно з музикою і оголошений він був, як національний Гімн України. Другий раз - це вже була інтерпретація, яка, як мені пояснили, є піснею, яка існувала до того, як вона стала національним Гімном нашої держави ", - сказав міністр.

Грищенко зазначив, що відчув бажання співаків кубанського хору подати цю пісню, як "наше загальне надбання".

Ця відповідь Грищенко викликала обурення у народних депутатів. Представники опозиції почали викрикувати, що під час звучання так званої інтерпретації всі сиділи і пили горілку.

У свою чергу, голова Верховної Ради України Володимир Литвин закликав депутатів не створювати проблему на порожньому місці. "Я вас інформую, що коли оголошували народну пісню, то спочатку виконали "Розпрягайте хлопці коней", а потім сказали, що кубанський хор також виконав іншу пісню і зберігає батьківські коріння", - сказав він.

Литвин також запевнив, що Державний Гімн України був виконаний згідно з усіма правилами і нормами.

Зараз ви читаєте новину «Російський посол назвав гімн України "російською народною піснею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

108

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі