четвер, 29 жовтня 2015 10:26

Російський політолог сказав, коли Путіну настане "політичний кінець"

Російський політолог сказав, коли Путіну настане "політичний кінець"
AFP

Військова операція Росії в Сирії - велика стратегічна помилка Путіна.

Про це в "Новом времени" написав російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Ісламська держава" - це велика загроза для Росії. Вона підкрадається до країни з півдня - Узбекистану, Таджикистану, Туркменії, пише автор.

"По телевізору про це не говорять, але таджицький лідер Емомалі Рахмон нещодавно повідомив, що вздовж 60% таджицько-афганського кордону йдуть бої. У пана Рахмона своєї армії, по суті, немає, тільки російські війська.

Виходить, що російська армія втягується в гарячу фазу протистояння на території колишнього СРСР. Уже йдуть прикордонні бої. Подібного сценарію побоюються також в Узбекистані та Туркменії. Причому узбецький президент Іслам Карімов - досить літня людина. Через кілька років він відійде від управління державою з фізичних причин, і там також може спалахнути нестабільність", - зазначає політолог.

За словами Орєшкіна, саме з цього регіону виходить основна загроза "Ісламської держави", а не з Сирії. Не виключено, що почнуться теракти.

"Що стосується Путіна, то його статусу й іміджу у зв'язку з цим загрожує багато небезпек. Якщо в Москві або в якомусь іншому російському місті гримне (а цього не можна виключати), то пропаганда, звичайно, розповість, що не почни Росія військову кампанію в Сирії, гримнуло б у п'ять разів більше. Можливо, хтось у це й повірить, але в цілому розчарування в очах громадськості не уникнути", - вважає експерт.

"Якщо раніше Путін вів маленькі переможні війни - Чечня, Грузія і Україна, які супроводжувалися сплеском президентського рейтингу, то тепер він буде змушений вести оборонні бої. Щойно ситуація набере подібних обертів, для Володимира Володимировича настане політичний кінець. Одна справа перемагати чеченських терористів чи маленьку грузинську армію, інша - воювати з величезним ісламістським інтернаціоналом ", - стверджує Орєшкін.

Зараз ви читаєте новину «Російський політолог сказав, коли Путіну настане "політичний кінець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі