понеділок, 26 липня 2010 13:47

Різниця між галичанами і донбасівцями буде вічною - Хара

Різниця між галичанами і донбасівцями буде вічною - Хара

Заява Андруховича про відокремлення Криму та Донбасу від України - це дика заява.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав "регіонал" Василь Хара.

"Такого ніколи не буде. Це неприпустимо, - наголосив він. - Якби "помаранчеві" продовжували те, що вони розпочали, і довели країну до ярого націоналізму, то тоді, можливо, так і було б. Проте сьогодні ні в кого немає ніякого бажання відділятися".

За словами нардепа, нова влада ніколи на це не піде.

"Так історично склалося, що населення Криму ближче до Росії, а не до України. Однак це нічого не означає, бо від Батьківщини ніхто не відділяється. Прийшла нова влада, яка не буде збурювати націоналізм серед людей. Хоча, якщо брати ломик і розхитувати різницю у ментальності й робити там тріщину, то рано чи пізно це може статися", - зазначив він.

Водночас Хара додав, що різниця між галичанами і донбасівцями буде вічною.

"Якщо влада займеться роботою, це стане найкращими ліками від цього. Якщо люди отримуватимуть достойну зарплату, будуть забезпечені робочими місцями, не буде часу на всякі дрібниці. Це прибере 99% протистояння між регіонами", - додав політик.

Нагадаємо, український письменник Юрій Андрухович виступив за відокремлення Криму та Донбасу від України.

"Якщо трапиться таке диво, що в Україні знову переможуть, умовно кажучи, "помаранчеві", то потрібно буде дати можливість Криму і Донбасу відокремитися. Зараз вони цього не зроблять, тому що сьогодні їхні люди сидять при владі в Києві. Думаю, ми постійно тішимо себе якоюсь ілюзією територіальної цілісності, якої так і немає", - сказав письменник.

Зараз ви читаєте новину «Різниця між галичанами і донбасівцями буде вічною - Хара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

168

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі