середа, 05 квітня 2023 14:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Риторичний прийом: Китай відхрестився від "безмежної дружби" з РФ

Риторичний прийом: Китай відхрестився від "безмежної дружби" з РФ
Заява про "безмежну дружбу" між РФ і КНР – не більше ніж риторичний прийом. Фото: pixabay.com

Китай не підтримує Російську Федерацію в її так званій воєнній спецоперації в Україні.

Заява про "безмежну дружбу" між Москвою та Пекіном – не більше, ніж риторичний прийом, заявив посол КНР у Європейському Союзі Фу Цун перед зустріччю із президентом Франції Еммануелем Макроном та президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, пише The New York Times.

"Критики невірно інтерпретують заяву лідерів двох країн про співпрацю. Дружба без обмежень – це не що інше, як риторика", – сказав він, коментуючи минулорічну декларацію президента РФ Володимира Путіна і китайського лідера Сі Цзіньпіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС розказали про відносини України з Китаєм

Пекін не виступає на підтримку війни в Україні, а також не визнає Крим російським (як і ті території, що увійшли до складу Росії за підсумками "референдумів" минулої осені). Китай не надає військову підтримку Москві, наголосив Фу Цун.

"Пекін не виступав із засудженням військової операції РФ, оскільки розуміє звинувачення Росії на адресу НАТО. Влада Китаю вважає, що справжні причини конфлікту складніші, ніж кажуть західні лідери", – додав посол.

Російський диктатор Путін під час зустрічі з лідером КНР Сі Цзіньпінем у Москві не отримав бажаних гарантій. Заява російського диктатора про розміщення РФ ядерної зброї в Білорусі сигналізує про це, вважає президент України Володимир Зеленський.

Зеленський також запросив главу Китаю відвідати столицю із візитом. Українське керівництво готове бачити китайського лідера у Києві.

Спільну заяву лідерів двох країн, у якій йшлося про те, що дружба між Росією і Китаєм "не має кордонів", а у співпраці "немає заборонених зон", було підписано після візиту Путіна до Китаю на початку лютого минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Риторичний прийом: Китай відхрестився від "безмежної дружби" з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі