понеділок, 07 червня 2010 15:39

Рішення Табачника повернуло в школи корупцію і переписування журналів

Рішення Табачника повернуло в школи корупцію і переписування журналів

За березень-травень 2010 продаж класних журналів в Україні збільшилася на 23-30% у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року.

У цей період класні журнали переписувалися для збільшення середнього балу учнів, вступників до вузів. Про це "Дзеркалу тижня" повідомив керівник проекту журналу "Вісник ТІМО" Віктор Гудзінський.

"Закупівлі класних журналів збільшилися. Так, ТОВ "Веста"- одне з трьох найбільших торговців шкільними приладдям, - відповіло офіційним листом.

"На ваш запит повідомляємо, що в березні - квітні 2010 року продаж класних журналів збільшився на 23% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року ... Інформація підтверджується й іншими джерелами - дійсно, з метою підвищення середнього балу атестата класні журнали в цей період активно листувалися" , - повідомив Гудзінський.

Він пов'язує це з рішенням міністра Дмитра Табачника враховувати цього року середній бал шкільного атестату при вступі до ВНЗ.

"Дмитро Табачник, ставши міністром науки і освіти, запропонував враховувати середній бал атестату. Якщо до результатів ЗНО додати середній бал атестата, то в більшості предметів і напрямах підготовки це дійсно дає можливість краще прогнозувати подальшу успішність у вузі. З одним нюансом - якщо ніхто не буде намагатися коригувати середній бал атестату. В останні три роки шкільний атестат став досить об'єктивним, оскільки не було необхідності його коригувати ... У нинішній ситуації все це може перетворитися виключно у відбирання грошей у батьків ", - сказав Гудзінський.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук в зв'язку з цим відзначив, що в минулому році, коли результати ЗНО зараховуватимуть як результати підсумкової атестації у школі, 50% медалістів Києва (а в деяких областях - 70) під час тестування своїх результатів не підтвердили.

"В історії української освіти це вже четверта спроба враховувати середній бал шкільного атестата. Три попередні мали місце в СРСР, і від них відмовлялися, тому що це призводило до зростання кількості позитивних оцінок, медалістів і зловживань", - зазначив Лікарчук.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Табачник представив новий проект підручника з історії, в якому Бандера і Шухевич будуть "навіки заплямовані колабораціонізмом".

Зараз ви читаєте новину «Рішення Табачника повернуло в школи корупцію і переписування журналів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі