вівторок, 01 червня 2010 18:27

Фотографа внесли у чорний список за невдалу позу Табачника (ФОТО)

У прес-службі уряду попросили не присилати на щотижневе засідання Кабміну фотокореспондента "Газети по-українськи" і Gazeta.ua Андрія Шматова. Щойно почувши його прізвище, працівниця служби Галина сказала:

"Пришліть когось іншого".

"Чому?"

"Там такі фотографії нам показували, дай боже. Його просто витягують з машини".

"Кого витягують?"

"Міністра витягує ваш Шматов. За руку тримає".

Хоча на фотографії, яку Шматов зняв минулої середи, міністру освіти та науки Дмитру Табачнику допомагає вийти з машини помічник.

Співбесідниця зазначила, що не відмовляє Шматову в акредитації: "Вам же не відмовили. Просто попросили іншого. Хай же він веде себе так, як треба. А то спочатку знімуть, а потім роблять з того сенсацію".

Згодом вона внесла Шматова в списки журналістів, яким дозволять увійти до будівлі. При цьому зазначила:

"Я його можу вписати. Але його може охорона не пустити. Знаєте, якщо на ньому стоїть, як кажуть, "червоний гриф".

Відзначимо, що того ж дня нашому фотографу забороняли знімати приїзд міністрів на ранкове засідання уряду.

"Це режимний об"єкт. Тут знімати не можна. Йдіть усередину на засідання уряду", - зазначив працівник управління держохорони лейтенант В"ячеслав Орловський.

Нібито, дозвіл для цього має надати прес-служба. Хоча 15 квітня народна депутатка від Партії регіонів Олена Бондаренко, яка курує інформаційний напрямок у роботі Кабміну, заявила, що подібного розпорядження не існує й бути не може. Оскільки воно суперечить законодавству.

Схожа ситуація з фотографом нашої газети трапилась ще в уряді Юлії Тимошенко, коли зняли SMS-повідомлення екс-міністра праці і соціальної політики Людмили Денисової. В "есемесці" йшлося про призначення її чоловіка на посаду замміністра ЖКГ. Після цього фотографу відмовили в акредитації.

Зараз ви читаєте новину «Фотографа внесли у чорний список за невдалу позу Табачника (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі