субота, 15 серпня 2015 01:51

Рішення щодо проведення виборів у прифронтовій зоні приймуть восени - Зубко

Рішення щодо проведення виборів у прифронтовій зоні приймуть восени - Зубко
Фото: espreso.tv

Місцеві вибори відбудуться на Донбасі, але їхнє проведення у прифронтових містах буде залежати від фактору безпеки.

Про це заявив під час інтерв'ю "5 каналу" віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"По-перше, всі ми знаємо, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Графіки відомі всім. Ми розуміємо, що ми маємо провести вибори на всій території України. Однак враховуючи факт агресії на Донбасі, є серйозне питання безпеки громадян. Безпеки не тільки під час голосування, але і під час кампанії. Щоб не було залякування, тиску і т.д.", - зауважив Зубко.

За його словами, можна зрозуміти владу військово-цивільних адміністрацій, яка не бажає проведення виборів в ряді міст областей.

"Тому я розумію і Георгія Туку, і Павла Жебрівського, які не бачать за умов такої агресії, можливостей для проведення виборів у прифронтових містах. Це їх питання – забезпечення безпеки громадян. Я думаю, рішення про це (вибори у прифронтових містах – ред) буде прийматися ближче до виборів. Ще рік тому Луганська обласна рада самоусунулась від прийняття рішень. Донецька з вересня теж не працювала", - зазначив Зубко.

Як повідомлялося раніше, голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський виступає з відтермінуванням виборів у Донецькій області до 2017 року з огляду на те, що багатолітнє панування фінансово-промислових груп знищило тут повноцінне політичне життя, і вибори послужать лише ширмою для подальшої узурпації влади "чотирма-п'ятьма особами, які визначають музику і порядок денний донбаського краю".

Раніше голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука також виступив з пропозицією, що місцеві вибори в регіоні проводити не варто.

Зараз ви читаєте новину «Рішення щодо проведення виборів у прифронтовій зоні приймуть восени - Зубко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі