пʼятниця, 01 жовтня 2010 12:15

Рішення КС вимагає створення конституційної комісії - Литвин

Рішення КС вимагає створення конституційної комісії - Литвин

Проблемні питання, які виникли через визнання Конституційним судом політреформи 2004 року нелегітимною, вимагають створення конституційної комісії, вважає голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

"Питання головне - хто візьме на себе ініціативу опублікувати текст Конституції і сказати, що він автентичний. Я розумію, що потрібно створювати конституційну комісію і Верховна Рада повинна прийняти відповідне рішення", - сказав він журналістам у Ялті в п"ятницю.

В. Литвин пояснив, що, на його думку, поки не скасовані Верховною Радою всі закони, прийняті в розвиток конституційної реформи 2004 року, ситуація "провисає".

У той же час, спікер вважає, що "якщо прямо читати другий пункт рішення КС, то завтра президент зможе звільнити будь-якого міністра, будь-якого заступника, голову комітету, включаючи, самого прем"єр-міністра".

Він також висловив думку, що варіант з конституційним зверненням і рішенням суду більш прийнятний, ніж питання, що розглядалося альтернативний варіант прийняття закону про всеукраїнський референдум.

"Цей більш легальний, інакше була б перекладена на плечі людей проблема, яку повинна цивілізовано вирішувати влада", - сказав спікер.

За матеріалами Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Рішення КС вимагає створення конституційної комісії - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі