пʼятниця, 01 жовтня 2010 12:17

Кармазін назвав рішення КСУ театралізованим дійством

Кармазін назвав рішення КСУ театралізованим дійством

Народний депутат із фракції НУ-НС Юрій Кармазін вважає рішення Конституційного суду по скасуванню політреформи 2004 року верхом політичного цинізму.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Особливо пункт третій, де написано: "Органам влади привести всі нормативні акти у відповідність до Конституції 1996 року". Там нічого не написано про єдиний законодавчий орган – Верховну Раду. Таким органом цим рішенням Конституційний суд визнає сам себе. І сам на себе посилається. Зрозуміло, для чого мінялися судді КСУ", - зауважив депутат.

"Сьогодні відбулося театралізоване показове дійство, яке було зроблено для керівників європейських країн і громадських організацій, які прибули на саміт в Ялті. Засідання там перервали на деякий час, щоб показати оголошення рішення Конституційного суду", - наголосив Кармазін.

На його думку, якщо у президента і його команди є честь, вони мають оголосити дострокові президентські і парламентські вибори, тому що повноважень по Конституції 1996 року їм народ не давав.

"Нашеукраїнець" нагадав, що автоматично скасувати політреформу міг би і Віктор Ющенко за часів свого президентства, але він цього не зробив.

"Таке рішення свідчить про повну невпевненість влади в майбутніх парламентських виборах. Вони хочуть утримувати повноваження для того, щоб потім ні коаліція, ні політичні сили не могли втрутитись у виконавчу владу. Вони готуються до референдуму, щоб зробити Конституцію а-ля президент-самодержець", - додав парламентар.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав неконституційним закон N 2222 про внесення змін до Конституції України та повернув Віктору Януковичу повноваження, які мав Леонід Кучма.

Зараз ви читаєте новину «Кармазін назвав рішення КСУ театралізованим дійством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі