вівторок, 11 грудня 2012 16:10

Рибак може стати більш-менш притомним спікером - експерт

Рибак може стати більш-менш притомним спікером - експерт
Володимир Рибак хоч і засновник Партії регіонів, але не одіозний, каже Олександр Палій. Фото: liga.net

Володимир Рибак — ідеально підходить на посаду голови Верховної Ради, адже він вірна Партії регіонів людина, однак не скомпрометував себе як інші "регіонали".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Володимир Рибак — реальна кандидатура на посаду спікера у парламенті. Він не був ангажований у екстремістських діях Партії регіонів. Не був серйозно дискредитованим в українському суспільстві через мовний закон, парламентські бійки, Харківські угоди. При тому, він підконтрольний партійній дисципліні, є людиною, яка засновувала партію. Я вже давно очікував появу серед нових облич на урядових та інших посадах біль менш притомних "регіоналів". Вони є у арсеналі парії, але їх дуже мало на тлі протиправних осіб. Це початок тенденції до збільшення кількості людей, які адекватно та більш менш притомно мислять. Партія регіонів нарешті дозріла до того, що їм потрібно якісно оновлювати  склад людей, які їх представляють. Думаю, Рибак міг би бути достатньо природним у цьому сенсі.  Він не є одіозним, а це велика рідкість у Партії регіонів", - сказав Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" зможуть подарувати своїм партнерам спікерське крісло - Цибулько

Шанси Олександра Лавриновича на цю посаду політолог оцінив як низькі.

"У Олександра Лавриновича не прості стосунки із певними групами у Партії регіонів, то ж навряд чи його захочуть бачити на цій посаді. А от кандидатура Олександра Єфремова не виглядала б як компромісна. Він дуже чітко пов'язаний із усіма проблемами партії", - говорить він.

Політолог вважає, що Володимир Литвин завчасно відмовився від посади спікера, бо розумів, що йому її ніхто не запропонує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободи" поки що немає жодних шансів посісти керівні пости у Раді - політолог

"Володимир Литвин підводить теоретичну базу під те, що його ніхто не хоче. Він зрозумів, що немає шансів сісти на спікерське крісло. Можливо, він ще комусь потрібен у себе на окрузі, але не на всеукраїнському рівні. Його фракція не пройшла у парламент. Останній раз вона прийшла туди виключно на милиці Партії регіонів. Та й його маневри у парламенті також грають не на його користь. До прикладу, закон про мови. То він не підпише, то бере і підписує. Він надто багато разів йшов на політичні компроміси, і це при його пафосній риториці. Дійсність і його риторика уже давно вступили у суперечність", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Рибак може стати більш-менш притомним спікером - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі