пʼятниця, 23 листопада 2012 22:50

РФ відправила Чорноморський флот до Сектора Гази

РФ відправила Чорноморський флот до Сектора Гази
Фото: ria.ru

Росія направила загін кораблів Чорноморського флоту до берегів Сектора Гази, щоб евакуювати росіян в разі ескалації палестино-ізраїльського конфлікту. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на джерело в головному командуванні ВМФ РФ.

"Загін бойових кораблів Чорноморського флоту в складі гвардійського ракетного крейсера "Москва", сторожового корабля "Сметливый", великих десантних кораблів "Новочеркасск" і "Саратов", морського буксира МБ-304 і великого морського танкера "Иван Бубнов" отримав наказ перебувати в призначеному районі східної частини Середземного моря для можливої евакуації російських громадян з району Сектора Гази в разі ескалації палестино-ізраїльського конфлікту", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, в ході несення бойової служби екіпажі кораблів продовжать займатися плановою бойовою підготовкою, обслуговуванням техніки і озброєнням.

У середу набуло чинності перемир'я між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями Сектора Гази, узгоджене при американо-єгипетському посередництві. Воно базується на принципі "затишшя в обмін на затишшя".

Однак у п'ятницю стало відомо, що ізраїльські військові відкрили вогонь по групі жителів Сектора Гази, убивши одного і поранивши близько 15 осіб у першому збройному інциденті за півтора дня перемир'я. Тим часом глава МЗС РФ Сергій Лавров зазначив, що угода про припинення вогню є важливим досягненням, однак, для вирішення конфлікту цього недостатньо - необхідні прямі переговори між Ізраїлем і Палестиною.

Зараз ви читаєте новину «РФ відправила Чорноморський флот до Сектора Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі