четвер, 22 листопада 2012 16:20

У Секторі Газа панує відносний спокій. ХАМАС святкує перемогу

У Секторі Газа панує відносний спокій. ХАМАС святкує перемогу
У Газі незадовго після досягнення перемир'я пролунав вибух. Фото: molbuk.ua

В ніч після того, як Ізраїль та ХАМАС уклали перемир'я, кілька ракет були випущені з Сектора Газа по території Ізраїля. У південному регіоні країни була оголошена повітряна тривога. Є дані, що й у Газі незадовго після досягнення перемир'я пролунав вибух. Але чи був він спричинений ударом ізраїльських військ – невідомо.

Попри це, наразі рішення про припинення вогню досі в силі.

ХАМАС вважає умови, на яких було укладене перемир'я, своєю перемогою, пише euronews.com.

Мешканці Гази поспішають повернутися з тимчасових притулків до своїх помешкань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС без суду і слідства розстрілює підозрюваних у зв'язках з Ізраїлем

"Ми хочемо додому. Ми хочемо відпочинку від обстрілів. Думаєте, нам подобаються ракети? Ні. Ні ізраїльські, ні арабські", – каже житель Гази.

ЦАХАЛ в свою чергу заявив, що виконав усі поставлені завдання: наніс значних збитків руху ХАМАС. За даними військових, у Секторі Газа вони знищили до 30 активістів екстремістьких угруповань, більше 20 складів зброї, командні центри.

Ізраїльські газети пишуть: під час військової операції ЦАХАЛ кілька разів був готовий розпочати наземне вторгнення. Наказ зупинитися приходив в останній момент. Загалом за 8 днів конфлікту загинули 162 мешканці Гази та 5 ізраїльтян.

Зараз ви читаєте новину «У Секторі Газа панує відносний спокій. ХАМАС святкує перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі