пʼятниця, 12 вересня 2014 09:07

РФ готується розпочати наступ по південному фронту - Джемілєв

РФ готується розпочати наступ по південному фронту - Джемілєв
Фото: news.pn

Російська Федерація може розпочати військові дії по південному фронту найближчим часом.

Про це повідомив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в ефірі Першого національного.

За словами Джемілєва, серед так званих "загонів самооборони" Криму ведуться розмови про військові дії по південному фронту, наступ може відбутися "завтра-післязавтра".

Він також підкреслив, що переважна більшість кримських татар бойкотуватимуть вибори в так звані "Держраду" і муніципальні органи влади в Криму, які заплановані на неділю, 14 вересня.

"З 180 тисяч кримських татар, які мають право брати участь у виборах, наприклад, у референдумі взяли участь, за нашими оцінками, 700-800 людей. Це десь 0,5% кримських татар", - сказав Джемілєв.

При цьому Джемілєв припустив, що з огляду на жорсткий пресинг на кримських татар у Криму, даний відсоток буде вище, однак говорити саме про участь "народу" у виборах не доводиться.

Джемілєв також зазначив, що напередодні виборів на півострові чинять тиск на виборців для участі у виборах. "Всім пояснюють, що обов'язково потрібно прийти на вибори, а з тим, хто не прийде на вибори, потім буде серйозна розмова. Такий настрій навіюється усім", - відзначає Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «РФ готується розпочати наступ по південному фронту - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі