понеділок, 25 липня 2022 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ довго закладала підґрунтя для геноциду українців – Кулеба

РФ довго закладала підґрунтя для геноциду українців –  Кулеба
РФ довго закладала підґрунтя для геноциду українців - Кулеба. Фото: AP

Російське керівництво, посадовці та публічні особи вже довгий час закладали ідеологічне підґрунтя для геноциду в Україні.

Про це у статті для Der Spiegel заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише УНН. Зокрема, про це свідчать підбурювання до війни та публічне заперечення права українського народу на існування як національної групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба сказав, на чому зосереджений Кремль

"Рік тому, у липні 2021 року, президент Росії Володимир Путін оприлюднив есей "Про історичну єдність росіян та українців", де вкотре заявив, що українці та росіяни – "один народ, єдине ціле", – зазначив він.

Кулеба наголосив, що в цьому есеї Путін також стверджував, що сучасна Україна є цілковитим продуктом радянської епохи, а справжній суверенітет України можливий лише в партнерстві з РФ.

"Путін ніколи не приховував свої наміри, заявляючи, що існування України як держави – це помилка, яку потрібно виправити, а українці – це, по суті, росіяни. Тож вони або погодяться бути з росіянами одним народом, або підлягають знищенню", – зазначив міністр.

Сенатори Сполучених Штатів Америки представили проєкт резолюції про визнання дій Російської Федерації в Україні геноцидом. Це перший результат візиту першої леді Олени Зеленської в США, зазначив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Також резолюція закликає США разом із союзниками по НАТО та ЄС підтримати трибунали та міжнародні кримінальні розслідування для притягнення російських політичних лідерів і військового персоналу до відповідальності. Зеленський додав, що всіма терористичними атаками проти українців і нашої держави Росія "закопує себе".

Зараз ви читаєте новину «РФ довго закладала підґрунтя для геноциду українців – Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі