вівторок, 09 жовтня 2012 15:14

РФ демонструє м'який тиск, пропонуючи Україні дешевий газ в обмін на Митний союз - експерт

РФ демонструє м'який тиск, пропонуючи Україні дешевий газ в обмін на Митний союз - експерт
Михайло Погребінський. Фото: constituanta.blogspot.com

Росія зацікавлена у вступі України в Митний союз, тому вона демонструє тиск, пропонуючи Україні знижку на газ в обмін на вступ в цю організацію.

Таку думку Gazeta.ua висловив політичний експерт Михайло Погребінський, коментуючи заяву прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що Росія дозволить знизити ціну на газ до $ 160 за 1 тис куб. м., в разі приєднання України до Митного союзу.

"Росія демонструє м'який тиск", - сказав експерт, додаючи, що Росія зацікавлена в тому, аби Україна вступила в Митний союз. Також він додав, що РФ має для того інструменти впливи, один із яких — це газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: Приєднання до Митного союзу дозволить знизити ціну на російський газ до $ 160 за 1 тис куб м

"Ми збиралися підписувати договір про зону вільної торгівлі з ЄС, якщо Україна ввійде в Митний союз, то, я думаю, що ця угода не буде підписана. Інша справа — просто рахувати, де Україна виграє, а де програє. Та інформація, яка є на сьогодні, переконливо свідчить, що в короткостроковій перспективі Україна зацікавлена у входженні в Митний союз, і отримає багато плюсів від того", - повідомив Погребінський.

Окрім того, на його думку, в короткостроковій перспективі вступ в ЗВТ з ЄС "приводить до зменшення ВВП України і до "залиття" України імпортними дешевими товарами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грищенко: У цьому році відбудеться саміт Україна-ЄС

Політичний експерт зазначив, що наразі можна говорити лише про короткострокову перспективу, оскільки "про більш дальню перспективу говорити зараз складно".

"В короткостроковій перспективі треба входити в Митний союз, іншого виходу немає. Україну очікує складні часи. Треба шукати вихід із скрутного економічного становища, очевидно, що у нас не вистачатиме грошей, їх треба буде шукати. А якщо ми будемо платити таку ціну на газ, то нас чекає економічний колапс", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «РФ демонструє м'який тиск, пропонуючи Україні дешевий газ в обмін на Митний союз - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі