вівторок, 19 березня 2013 09:00

"Регіонали" обіцяють визначитися з датою виборів у Києві після рішення КС

"Регіонали" обіцяють визначитися з датою виборів у Києві після рішення КС
Олена Бондаренко: "Давайте розберемося з виборами по Києву, а потім усе інше". Фото: ukrgazeta.com

Партія регіонів визначиться з датою проведення виборів у Києві лише після відповідного рішення "спеціалістів" із Конституційного Суду України.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказала народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

Відповідаючи на запитання, чи буде Партія регіонів у вівторок на пленарному засіданні голосувати за призначення дати виборів до київської міської ради та виборів мера столиці, вона наголосила, що це питання поки не вирішено.

"Нині у нашій фракції збираються підписи за подання до Конституційного Суду з цього питання. І поки не отримаємо відповідь, думаю, ми не оголошуватимемо свою позицію з цього приводу", - пояснила Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода": Хто керуватиме Києвом, той контролюватиме майбутню революцію

Нардеп додала, що в питанні київських виборів треба визначитися, на яку саме норму українського законодавства варто посилатися.

"У законодавстві України існує норма, яка відсилає нас на місцеві вибори у жовтні. Тому, щоб зрозуміти, на якій основі нам проводити місцеві вибори у Києві, аби потім "комар носа не підточив", ми вважаємо, що маємо звернутися до спеціалістів, тобто, до Конституційного суду", - розповіла парламентар.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, коли буде вирішено питання і щодо інших виборів, зокрема, на проблемних округах, Бондаренко наголосила: "Давайте розберемося з виборами по Києву, а потім усе інше".

"Давайте (у вівторок) почнемо працювати, і тоді буде видно рішення всіх фракцій", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер напророкував опозиції розбрат: Пересваряться ще на виборах київського мера

Нагадаємо, що у понеділок на засіданні фракції "Батьківщина" опозиція вирішила, що зможе розблокувати Верховну Раду у вівторок, якщо, зокрема, в порядку денному буде питання про призначення виборів у Києві на 2 червня.

7 березня комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував парламенту призначити вибори мера Києва і депутатів Київської міської ради на 2 червня 2013 року.

У свою чергу, голова комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія заявляє, що 20 березня - це крайній термін, коли парламент може прийняти проект постанови про проведення виборів на початку червня.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" обіцяють визначитися з датою виборів у Києві після рішення КС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі