четвер, 06 березня 2014 14:00

Референдум в Криму проводитимуть "на коліні" — голова КВУ

Референдум в Криму проводитимуть "на коліні" — голова КВУ
Фото: ru.tsn.ua

Без погодження Володимира Путіна кримські депутати не могли звернутися до нього та Держдуми з пропозицією почати процедуру входження Криму до складу Росії.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова Комітету виборців Олександр Черненко.

За його словами, проросійські сили в Криму почали прискорювати події.

"Вони розуміють, що бліц-кригу не вийшло, наші частини не здалися. Усвідомлюють, що до 25 березня не зможуть переломити ситуацію, тому її загострюють. Сьогодні немає ні закону про референдум, ні розуміння, як цей процес може відбутися. Не відомо, як воно на коліні все проводитиметься. Тому матимемо не референдум, а чергову профанацію", - наголосив експерт.

Черненко вважає, що результати такого референдуму не визнають ні в Україні, ні в світі.

"Але це може стати для Путіна формальним приводом для більш активних дій. Наша та світова реакції будуть більш жорсткими, аніж до того. Це навіть сьогодні помітно. Але зараз важко сказати, наскільки далеко все може зайти. Пристрасті тільки посилюються. Путін не заспокоюється, бо соціологія показує зростання його рейтингу. Називають дві причини: Олімпіаду в Сочі та позицію по Криму. Якби народ його не підтримував, протест був би набагато сильнішим. Путін вирішує свої внутрішньо-політичні питання за рахунок цього конфлікту", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні парламент Криму призначив референдум про входження до Росії на 16 березня. В бюлетенях будуть запропоновані два питання: "Ви за входження АРК як суб'єкта складу РФ? Друге питання: Ви за відновлення Конституції Криму 1992 року і збереження Криму як складової частини України?"

Зараз ви читаєте новину «Референдум в Криму проводитимуть "на коліні" — голова КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі