неділя, 15 листопада 2009 15:35

Ратушняк візьметься за "буржуїв"

Ратушняк візьметься за "буржуїв"
Кандидат у президенти, мер Ужгорода Сергій Ратушняк обіцяє домагатися прийняття закону про введення податку на багатство у разі обрання президентом.

Про це йдеться в його передвиборчій програмі, розміщеній на сайті Центральної виборчої комісії.

Відповідний закон не передбачатиме оподаткування власності, зареєстрованої на момент проголошення Україною незалежності (1991 рік), а також житлової площі до 25 м кв. і 10 соток землі на одну людину в місті та 50 м кв. житлової площі, 50 м кв. споруд та 1,5 га землі на одну людину в селі.

Все інше майно, включаючи орендовані площі будь-яких споруд і землі, будуть обкладатися податком у розмірі 1% від його вартості (оцінку майна будуть проводити органи місцевого самоврядування), який вводиться поетапно протягом 10 років, починаючи з сплати 0,1% вартості майна в перший рік.

Ратушняк також виступає за відновлення ядерного статусу держави шляхом відновлення повного циклу збагачення урану, а також за озброєння армії ядерною зброєю.

Як стало відомо, кандидат у президенти також має на меті провести перевірку відповідності достатку співробітників правоохоронних органів, судової та фіскальної систем та їх родичів їх офіційним доходам, і в разі виявлення невідповідності такі співробітники мають бути звільнені з роботи без права працевлаштування у відповідних органах в майбутньому.

Ратушняк вважає, що лише після цього можна проводити реформування цих органів. Крім цього, він пропонує поступово вводити у вузах обов"язкове складання іспитів з іноземних мов, щоб сприяти їх вивченню молоддю, замість популяризації виключно української мови.

Кандидат у президенти також має намір проводити політику протекціонізму та захисту вітчизняних товаровиробників у разі свого обрання, передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Ратушняк візьметься за "буржуїв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі