вівторок, 18 жовтня 2022 19:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Радник Ердогана прокоментував зустріч Зеленського з Путіним

Радник Ердогана прокоментував зустріч Зеленського з Путіним
Передумов для зустрічі Володимира Зеленського і Володимира Путіна наразі немає, сказав Ібрагім Калін. Фото: East News

Передумов для зустрічі президента України Володимира Зеленського й президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна немає.

Зустріч хотів організувати президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. Про це сказав радник Ердогана Ібрагім Калін турецькому каналу A Haber.

"Запрошення нашого президента все ще в силі. Після рішення про анексію Путін прихильно ставиться до зустрічі, а українська сторона правильно каже, що ми не зустрічатимемося до припинення анексії", – сказав Калін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країна ЄС визнала Росію спонсором тероризму

Будь-яке розв'язання конфлікту між Києвом і Москвою має бути досягнуте з дотриманням принципу територіальної цілісності України, сказав радник президента Туреччини.

"Туреччина – єдина країна, яка докладає зусиль і закликає до рішення. Є підхід, за якого потрібно зламати Росії руки й крила, і зменшити її силу. Це лише продовжить війну", – заявив Калін.

13 жовтня Путін зустрівся з Ердоганом у Казахстані. За кілька днів до їхньої зустрічі речник президента Туреччини заявив, що Путін "хоче укласти нову велику угоду із Заходом".

Туреччина хоче організувати переговори Росії з США, Францією, Німеччиною і Великою Британією, повідомляли ЗМІ.

Також ЗМІ повідомляли, що Путін просив Ердогана допомогти обійти санкції Заходу в енергетичному й фінансовому секторах.

Зараз ви читаєте новину «Радник Ердогана прокоментував зустріч Зеленського з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі