пʼятниця, 18 березня 2011 08:50

Рада заборонила Азарову подавати на звільнення міністрів

Рада заборонила Азарову подавати на звільнення міністрів

Прем'єра позбавили права подавати президенту пропозицію щодо звільнення члена уряду.

За внесення відповідних змін до закону про Кабмін проголосувало 259 нардепів.

Даним законом передбачено скасувати норму про те, що член Кабміну (крім прем`єра) може бути звільнений з посади президентом за поданням прем`єра.

Крім того, відповідно до ухваленого документу Кабінет міністрів України не матиме повноважень щодо організації проведення єдиної державної політики у сфері державної служби.

Уряд також втратив право утворювати, реорганізовувати і ліквідовувати урядові органи відповідно до закону в межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України на утримання органів виконавчої влади, затверджувати положення про зазначені органи.

Крім того, законом передбачено забрати в уряду повноваження, згідно з якими для здійснення завдань з реалізації державної політики Кабмін за поданням міністрів утворює у системі міністерств урядові органи, затверджує положення про них.

Даним законом ліквідовано урядові комітети, а також інститути урядових органів, які діють в системі міністерств.

Документом також передбачена норма, що перший віце-прем'єр, віце-прем'єр можуть очолити міністерство за пропозицією прем'єра.

Даний закон відповідно до прикінцевих положень набере чинності з наступного дня за днем його опублікування, повідомляє прес-служба парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Рада заборонила Азарову подавати на звільнення міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі