вівторок, 28 січня 2014 18:23

Рада ухвалила законопроекти КПУ про заборону пропаганди фашизму і про покарання за руйнування пам'ятників

Рада ухвалила законопроекти КПУ про заборону пропаганди фашизму і про покарання за руйнування пам'ятників

Нардепи більшістю голосів ухвалили внесення на розгляд фракцією КПУ законопроекти про кримінальну відповідальність за паплюження або руйнування пам'ятників героїв Великої вітчизняної війни та за заборону пропаганди нацизму і фашизму.
Про це повідомив кореспондент ГолосUA з парламенту. Зокрема, два запропоновані комуністами закони раніше входили в пакет законів, підписаних 16 січня. Саме тому комуністи голосували тоді за цей закон. Сьогодні, 28 січня, Рада проголосувала за скасування цього пакету законів. Однак пізніше, два законопроекти, запропоновані фракцією КПУ, були прийняті окремо. За це рішення проголосували 259 народних депутатів.
За словами лідера КПУ Петра Симоненка, вийшло, що два законопроекти, які передбачають кримінальну відповідальність за паплюження або руйнування пам'ятників героїв Великої вітчизняної війни, і за пропаганду нацизму та фашизму отримали більшість у ВР, вони стали законами.
"Тому, ті два закони, які першим рішенням у результаті голосування 16 січня скасовувалися - сьогодні ці ж закони знайшли підтвердження під час голосування у ВР України", - підсумував П. Симоненко.
Водночас, зазначив народний депутат від КПУ Спірідон Кілінкаров, повторне голосування за закони, що стосуються посилення відповідальності за руйнування пам'ятників воїнам і за пропаганду нацизму та фашизму пов'язане з голосуванням за скасування законів "16 січня" пакетом.
"Ми прийняли два наших законопроекти, які були проголосовані 16-го числа, перереєстрували їх. І вони знову отримали підтримку українського парламенту", - підкреслив С. Кілінкаров.

Зараз ви читаєте новину «Рада ухвалила законопроекти КПУ про заборону пропаганди фашизму і про покарання за руйнування пам'ятників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі