понеділок, 28 березня 2022 15:32

Рада планує заборонити проросійські партії

Рада планує заборонити проросійські партії
У березні РНБО призупинила діяльність низки прокремлівських партій, зокрема "Наші" Євгенія Мураєва.

В Україні планують заборонити проросійські партії. Законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді.

Про це повідомила заступниця голови Комітету з питань правової політики, народна депутатка від "Слуги народу" Ольга Совгиря.

В умовах воєнного стану справи про заборону партії як суду першої інстанції підсудні апеляційному адміністративному суду в апеляційному окрузі, що включає місто Львів, сказала депутатка.

"Судом апеляційної інстанції в справі про заборону партії є Верховний суд у складі колегії Касаційного адміністративного суду не менш ніж із п'яти суддів.

Судове рішення Верховного суду в таких справах є остаточним і касаційному оскарженню не підлягає", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого каналу Мураєва

Законопроєкт передбачає, що адміністративну справу про заборону партії ухвалює суд першої інстанції впродовж місяця після відкриття провадження у справі.

Суд апеляційної інстанції розглядає справу впродовж місяця після відкриття апеляційного провадження.

"У разі заборони судом партії майно, кошти та інші активи партії та її структурних утворень переходять у власність держави, про що зазначається у рішенні суду", - сказала Совгиря.

У березні Рада національної безпеки й оборони зупинила на час воєнного стану діяльність низки партій, серед яких ОПЗЖ, "Партія Шарія", "Наші", "Опозиційний блок".

Президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону виготовлення і поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій держави-агресора.

Підпишіться на наш канал у Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Рада планує заборонити проросійські партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі