вівторок, 15 березня 2022 23:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський підписав закон, за яким партію Мураєва і ОПЗЖ мають закрити

Зеленський підписав закон, за яким партію Мураєва і ОПЗЖ мають закрити
Колишній "регіонал" Мураєв називав російську агресію проти України "громадянською війною".

Президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону виготовлення і поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій держави-агресора.

Про це повідомив парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Закон також передбачає застосування до громадських об'єднань і політичних партій, винних у порушенні цих заборон, санкцій - заборони їхньої діяльності у судовому порядку.

Забороняється:

виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, зокрема шляхом представлення збройної агресії РФ проти України як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту, громадянської війни, заперечення тимчасової окупації частини території України;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого каналу "Наш"

глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію РФ проти України, представників збройних формувань РФ, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд і груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих РФ, а також представників окупаційної адміністрації РФ та представників підконтрольних РФ самопроголошених органів, зокрема шляхом визначення їх як "повстанці", "ополченці", "ввічливі військові люди".

Відповідальність за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників відтепер буде кримінальною.

До слова, з початку російської військової агресії проти України, "громадянською війною" війну на Донбасі називав колишній "регіонал", керівник партії "Наші" Євгеній Мураєв.

А нардеп Нестор Шуфрич з партії ОПЗЖ не хотів називати Росію агресором.

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

24 лютого о 4:00 ранку Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав закон, за яким партію Мураєва і ОПЗЖ мають закрити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі