вівторок, 15 лютого 2011 13:57

"За Україну!" попросить КСУ переобрати Черновецького

"За Україну!" попросить КСУ переобрати Черновецького

Народні депутати від партії "За Україну!" ініціюють звернення до Конституційного Суду щодо визначення дати виборів Київської міської ради та міського голови Києва.

Про це повідомив голова партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко, передає партійна прес-служба.

За словами політика, ситуація, яка склалася у столиці України - недопустима.

"Обраний мер, фактично, не виконує своїх повноважень, районі ради ліквідовано, а кияни позбавлені можливості впливати на владу", - зазначив він.

"Турбує також той факт, що представники влади продовжують маніпулювати можливими датами виборів, ігноруючи право київської громади на місцеве самоврядування", - вважає Кириленко.

Він підкреслив, що Києву потрібно повернути самоврядування, тому депутати від партії "За Україну!" ініціюють звернення до Конституційного Суду, який має якнайшвидше визначити дату проведення виборів міського голови та міської ради Києва.

Нагадаємо, в інтерв'ю "5 каналу" мер Києва Леонід Черновецький заявив, що не просив про відставку, проте зазначив, що не буде балотуватися в мери Києва на наступних виборах через брак повноважень.

Тим часом прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що мер Києва Леонід Черновецький попросив кілька днів для того, щоб оговтатися.

Зараз ви читаєте новину «"За Україну!" попросить КСУ переобрати Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі