вівторок, 20 листопада 2007 13:13

"Ющенку зараз важливо, щоб був спікер, який буде йому комфортним"

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин не виключає можливості проведення позачергових парламентських виборів перед президентськими.

Про це він повідомив журналістам у вівторок у Києві.

"Я не виключаю, дострокових виборів або у Києві, або парламентських при нинішньому розкладі сил і при нинішніх ставках, які зроблені на наступні президентські вибори", - відзначив Литвин. При цьому він додав, що "якщо дострокові вибори і будуть, то до президентської компанії, для виконання місій ключових гравців на цей пост".

У нинішній ситуації, на його думку, для розширення впливу президента на Кабінет міністрів, йому вигідне призначення главою парламенту політика, лояльного по відношенню до президента.

"Якщо виходити з цинічно-прагматичних традицій, то президентові важливо, щоб зараз був спікер, який буде йому комфортним і буде додатковим важелем впливу на Кабінет міністрів", - наголосив Литвин.

Він додав, що нинішні члени уряду можуть діяти як виконуючі обов"язки, оскільки "президент за цих умов ухвалюватиме будь-які необхідні йому рішення". "А за рік, скажімо, якщо зміниться ситуація у країні на  краще, президент скаже, що витягнув на собі країну, а якщо буде погано, матиме можливість сказати, що Кабмін не давав можливості це зробити", - пояснив він свою точку зору.

При цьому Литвин наголосив, що не бачить себе кандидатом на пост глави парламенту, оскільки він не входить ні в яку коаліцію і не готовий заявити про намір брати участь у президентських виборах.

Литвин був головою Верховної Ради 4-го скликання (1998-2002 рр). У президентських виборах раніше участі не брав. На позачергових парламентських виборах 2007 року Блок Литвина зайняв 5-е місце і отримає 20 депутатських мандатів з 450, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенку зараз важливо, щоб був спікер, який буде йому комфортним" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі