середа, 31 жовтня 2007 09:27

"Ющенко залишить Тимошенко в дурнях"

Політолог, директор Української філії Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень Владимир Малинкович вважає малоймовірним, що Президент України Віктор Ющенко цілеспрямовано робить все, щоб парламентська коаліція не була створена. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв"ю ForUm"у.

Малинкович нагадав, що згідно з Конституцією, якщо у відведений термін коаліція не буде створена, то Глава держави має право розпустити парламент, в той же час, провести ще одні дострокові вибори цього року нереально, тому Ющенко може ввести пряме президентське правління.

"Але я думаю, що все-таки вони домовляться. Зараз іде суцільний шантаж з усіх боків з тим, щоб вибити максимально вигідні умови для себе. Особливо це робить Ющенко, тому що потім у нього не буде такої можливості. Тому поки він "пресує", насамперед, Тимошенко", - сказав політолог.

Він зазначив, що не залежно від того, чи вирішить Ющенко розпустити парламент, чи виступить за створення "широкої" коаліції, "у будь-якому випадку, він залишить Тимошенко в дурнях". "І те, і інше означає, що Тимошенко обдурили, що підписана коаліційна угода анулюється", - додав Малинкович.

Політолог підкреслив, що на сьогодні діє коаліційна угода, і якщо НУ-НС від неї відмовиться, то це означатиме, що лідер БЮТ іде на президентські вибори і в радикальну опозицію особисто до Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко залишить Тимошенко в дурнях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі