вівторок, 30 жовтня 2007 12:59

"Ющенко веде подвійну гру"

Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає, що все, що говорить зараз Єхануров - це одна із сторін подвійної гри Віктора Ющенка.

Політолог відзначив, що цілком очевидне те, що Президент веде подвійну гру: з одного боку, Ющенко дає зрозуміти, що він підтримує "помаранчеву" коаліцію і квапить всіх в її створенні, з іншого боку, можна не сумніватися в тому, що ні Єхануров, ні тим більше Балога не дозволили б собі висловів, які фактично ставлять під сумнів створення такої коаліції, якби це не було узгоджено з Ющенком. На думку політолога, подвійна гра якраз і створює атмосферу невизначеності, в якій ми не знаємо, чим насправді це закінчиться.

"Я думаю, що допоки не будуть внесені кандидатури, узгоджені "біло-рожевими" і "помаранчевими", реальних переговорів про створення іншого формату коаліції не буде. Це все тільки попередні думки різних людей про те, що могло б бути, а чого б бути не могло", - сказав він.

Погребинський підкреслив, що подвійна гра Ющенка направлена не на те, щоб включити Партію регіонів в коаліцію, як об"єднуючу силу, а для того, щоб в цьому торзі отримати максимум особисто для себе і своїх владних можливостей. Він відзначив, що цією грою Президент ставить під сумнів прем"єрство Тимошенко і намагається виторгувати для себе максимально зручні позиції.

Політолог відзначив, що вустами Єханурова і різкими заявами на адресу Тимошенко Ющенко показує Партії регіонів те, що він не проти створити з ними коаліцію. На думку політолога, тим самим Президент дає зрозуміти, що якщо йому не вдасться добитися від БЮТ максимуму можливостей для себе, він зможе переграти цей варіант з Партією регіонів, при цьому він спробує поставити ПР в слабку позицію і примусити її віддати йому максимум повноважень.

"Я думаю, що в цьому сенсі дуже точну заяву зробив Азаров. Він висловив наступну думку: Партія регіонів, що набрала абсолютну більшість, може бути лідером коаліції, або піти в опозицію. Бути на підлеглій ролі у когось вона не може. Я думаю, якби ПР трималася такої позиції, це було б правильно", - заявив Погребинський, повідомляє ForUm.
Зараз ви читаєте новину «"Ющенко веде подвійну гру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі