пʼятниця, 08 серпня 2008 16:14

"Україна не повинна втручатися в грузинсько-осетинський конфлікт"

Політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що Україна не повинна втручатися в грузинсько-осетинський конфлікт.

"Я думаю, тут коректніше говорити про спалах військових дій. Але те, що ці конфлікти не врегульовані, свідчить про те, що Кавказ, і зокрема грузинський кордон, залишається зоною напруженості. Я вважаю, що Україна не повинна втручатися в цей конфлікт. У кращому разі, ми можемо виступати в ролі посередника, миротворця, але, боюся, в нинішньому контексті навряд чи ми зможемо повноцінно виконати цю роль, тому що Україну зв"язують досить тісні союзницькі відносини з Грузією", - зокрема, сказав політолог.

Фесенко нагадав, що на адресу України вже прозвучали звинувачення в постачанні зброї грузинській стороні.

"Тому участь у конфлікті на стороні Грузії просто виключена. Я думаю, що це було б великою помилкою з боку України. На мою думку, на таку дурість ніхто з українських керівників не піде. У той же час, українська дипломатія повинна сприяти вирішенню цього конфлікту мирними засобами. Але як самостійну сторону-миротворця Південна Осетія нас навряд чи сприйме", - підкреслив він, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «"Україна не повинна втручатися в грузинсько-осетинський конфлікт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі