середа, 16 січня 2008 09:39

"Тимошенко не вдасться побороти корупцію без значного фінансування"

Уряд Тимошенко проголосив боротьбу з корупцією одним із пріоритетів. Про те, як краще це зробити, радилися на "круглому столі" українські та міжнародні експерти.

Якщо новий український уряд хоче насправді боротися з корупцією, а не лише декларувати це, то щорічно з держбюджету на ці заходи має виділятися 0,5%, вважає експерт Ради Європи Бертран де Спевіль.

Він каже, що без значного фінансування, політичної волі та підтримки населення антикорупційної програми Україна не зможе подолати це явище.

"Все, що написане в українській програмі боротьби з корупцією, не є чітким планом. Вам потрібна справжня стратегія, де буде передбачена чітка координація антикорупційних заходів. Цим має займатися окреме відомство", - переконаний Бертран де Спевіль.

Європейський експерт розкритикував наміри української влади створити антикорупційний орган при Мін"юсті України. На його думку, це має бути єдиний незалежний орган, якому делеговані правоохоронні і просвітницькі повноваження, пише Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко не вдасться побороти корупцію без значного фінансування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі