пʼятниця, 01 лютого 2008 10:32

"Тема НАТО - це засіб політичної боротьби для української влади"

Посол Німеччини Райнгард Шеферс вважає, що тема НАТО - засіб політичної боротьби для української влади.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "2000".

"Так уже склалося в Україні, що деякі питання - членство в НАТО або російська мова - стають політичними засобами боротьби, особливо під час виборів", - вважає посол.

Він зазначає, що підняття таких питань викликає прогнозовані рефлекси.

"Ці питання, якщо можна так сказати, викликають "рефлекси", як у собаки Павлова...", - говорить Шеферс.

Він також зазначає, що насправді в суперечках по НАТО мало суті, а більше розмов, при цьому додається багато зусиль, щоб акцентувати увагу на розходженнях.

"Як тільки починається політична боротьба, відразу - суперечки про НАТО!", - уважає посол.

При цьому, зазначає він, у звичайний час позиція української влади щодо НАТО більш врівноважена.

"Згадаєте промову, яку виголосив (тоді - прем"єр-міністр Віктор) Янукович у вересні 2006 у Брюсселі. Проаналізуйте його лист, адресований Генеральному секретареві НАТО (Яапу де Хооп Схефферу). Адже чудові ж слова! І я можу підписатися під кожним словом", - говорить Шеферс.

Президент Віктор Ющенко вважає спекуляцією вимоги Партії регіонів щодо проведення референдуму перед приєднанням України до Плану дій щодо членства в НАТО.

Фракція Партії регіонів у Раді виступає за проведення всеукраїнського референдуму з питання приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.

52,8% опитаних фондом "Демократичні ініціативи" і фірмою "Юкрейніан соціолоджі сервіс" проголосували б на референдумі проти вступу України в НАТО.

Зараз ви читаєте новину «"Тема НАТО - це засіб політичної боротьби для української влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі