четвер, 06 грудня 2007 13:13

"Регіонам" віддають 12 комітетів Ради

Коаліція готова віддати опозиції головування в 12 парламентських комітетах, заявив нардеп від "Нашої України - Народної самооборони" Роман Зварич.

Регламент Верховної ради, за словами Зварича, передбачає пропорційний розподіл парламентських комітетів. Тому коаліція готова віддати опозиції, в першу чергу, управління спецкомісією з питань приватизації, а також 12 парламентських комітетів. "Таким чином, вийде розділення 14 до 13. Я думаю, що це справедливо", - сказав Зварич.

Він повідомив, на які комітети претендуватиме фракція НУ-НС: в першу чергу, комітет з питань бюджету, і "від цього їх навряд чи вдасться відрадити", один з правових комітетів - це може бути комітет з питань правосуддя, що "має пріоритетне значення", оскільки через нього призначаються судді.

НУ-НС також претендує на один з комітетів або паливно-енергетичного комплексу, або з питань транспорту і зв"язку, і ще один комітет з числа гуманітарних.

Раніше фракція Партії регіонів заявила, що претендуватиме на керівництво в одинадцяти комітетах Верховної ради.

"Якщо коаліція не дозволить опозиції очолити ці комітети, то казарма в парламенті продовжуватиметься", - заявила народний депутат, член фракції "регіоналів" Олена Бондаренко.

Для фракції Блоку Литвина керівні посади в комітетах Ради - "питання не принципове", відзначив член цієї фракції Олег Зарубінський. Пояснив він це тим, що у складі фракції всього 20 народних депутатів, а у Верховній раді створено 26 комітетів - вплив його однопартійців не буде значним в комітетах, навіть якщо вони будуть їхніми керівниками.

Як відзначив сьогодні спікер Ради Арсеній Яценюк, до голосування за прем"єра Верховна Рада повинна обрати першого віце-спікера і віце-спікера, а також сформувати персональний склад комітетів.

Нагадаємо, 4 грудня Рада створила 26 комітетів і одну спеціальну комісію з приватизації, пишуть Українські Новини.

 

Зараз ви читаєте новину «"Регіонам" віддають 12 комітетів Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі