середа, 04 серпня 2010 14:32

"Регіонали" захоплять владу у містах без виборів?

"Регіонали" захоплять владу у містах без виборів?

Партія регіонів почала впроваджувати сценарій захоплення влади в містах Київ і Ізмаїл в обхід виборів.

Про це під час прес-конференції заявив політтехнолог Тарас Березовець.

"Найбільш скандальний прецедент місцевої виборчої компанії відбувається в місті Ізмаїл Одеської області. Виконуючою обов'язки мера там є представниця Партії Регіонів Ірина Рудніченко. Коли Верховна Рада призначила вибори у місті Ізмаїлі, Партія регіонів провела опитування і з'ясувала, що їх основний кандидат програє ці вибори представникові "Сильної України". Тоді пані Рудніченко звертається до апеляційного суду з вимогою зупинити передвиборний процес. І суд задовольняє її позов. Тому на сьогоднішній день передвиборна кампанія у цьому місті фактично усунута тільки через те, що Партія регіонів не має там рейтингового кандидата", - пояснив експерт.

На його думку, захоплення влади у Києві відбувається за аналогічним сценарієм. Адже у столиці де факто в.о. мера і призначений в.о. голови Київської адміністрації є представник Партії регіонів, колишній міністр ЖКГ Олександр Попов.

"У Партії регіонів зараз обговорюються сценарії відсторонення чинного мера Леоніда Черновецького від виборів у цьому році. Один з них - Черновецький перебуватиме у безстроковій відпустці за станом здоров'я. І виборів у Києві не буде до того моменту, поки Партія регіонів не підтягне рейтинг Ігоря Попова, щоб він міг стартувати у якості кандидата. Або, можливо, "регіонали" знайдуть іншого кандидата і домовляться з ним. Таким кандидатом міг би стати Віталій Кличко", - сказав Березовець.

На його думку, якщо опоненти Партії регіонів не знайдуть дієвих контрзаходів, схожі сценарії ймовірно будуть реалізовані у інших містах. Особливо це буде стосуватися тих міст, де існує конфлікт усередині самих організацій Партії регіонів. Наприклад, у Запоріжжі. Там є два кандидати від Партії регіонів. Один з них - чинний мер Євген Карташов, який не є членом ПР, але має підтримку з боку "регіонала", гендиректора "Мотор Січ" Євгена Богуслаєва. А "Мотор Січ" є однією з трьох найпотужніших груп у Запоріжжі. Другий кандидат - керівник міської організації ПР Валерій Кальцев. Він був довіреною особою Віктора Януковича. Теоретично Партія регіонів може висунути і Карташова, і Кальцева.

"Окрім Запоріжжя такий сценарій може бути у Харкові. Там є офіційний кандидат-"регіонал", в.о. мера Генадій Кернес, і Олександр Ярославський. Він побудував у місті стадіон, і його рейтинги спокійно дозволяють боротися з Кернесом. Він також не проти балотуватися на посаду мера", - наголосив політтехнолог.

Березовець підкреслив, якщо Ізмаїльський прецедент пройде, такі ж прецеденти будуть реалізовані й у інших населених пунктах.

Нагадаємо, що 1 серпня у місті Ізмаїл не відбулися дострокові вибори міського голови через те, що міліція відмовилася видати списки виборців.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" захоплять владу у містах без виборів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі