вівторок, 03 серпня 2010 11:02

"Регіонали" знають, як завоювати виборця Західної України

"Регіонали" знають, як завоювати виборця Західної України

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Володимир Зубанов вважає, що можливе застосування ПР технології праймеріз буде корисним для партії.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 2 серпня.

"Я як член партії, думаю, що це було б корисно для нашої партії", - сказав Зубанов.

На його думку, застосування цієї технології дозволило б розширити електоральну базу Партії регіонів.

У той же час, він відзначив, що на прийдешніх місцевих виборах ПР буде відбирати з своїх кандидатів найбільш рейтингових шляхом опитування громадян, а не партійців.

Зубанов відзначив, що таким чином партія вже відбирала кандидатів на виборах 2002 року.

"Це були серйозні соціологічні дослідження, на яких з майбутніх кандидатів визначалося 4-5 кандидатів по мажоритарних округах, і за їх кандидатур опитувалися по 5 тис. чоловік", - сказав він.

Депутат додав, що всі кандидати, які пройшли такий відбір в 2002 році, були обрані депутатами, тому ПР використовує цей спосіб відбору і на майбутніх місцевих виборах.

"Наприклад, де є 2-3 кандидатури на мера, там обов'язково проводяться соціологічні дослідження серед виборців щодо того, як вони ставляться до цих кандидатів, для того, щоб ми висунули найбільш шанованої людини", - сказав він.

Зубанов також не виключив, що коаліція підтримає законопроект про праймеріз, над яким працює опозиція.

Нагадаємо, що про проведення праймеріз (первинних партійних виборів, під час яких члени партії обирають кандидатів у депутати, на посаду президента - ред.) заявили партії "Сильна Україна" і "Батьківщина".

Українські новини

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" знають, як завоювати виборця Західної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі