субота, 14 серпня 2010 13:26

"Регіонал" скликає людей на мітинг проти злого МВФ

"Регіонал" скликає людей на мітинг проти злого МВФ

У вівторок, 17 серпня, Федерація профспілок України пікетуватиме представництво Міжнародного валютного фонду в Києві. Про це повідомляє прес-служба ФПУ.

Глава Федерації і народний депутат від Партії регіонів Василь Хара пояснив Gazeta.ua, що акція відбудеться через втручання МВФ у внутрішню соціальну політику держави.

"Наші претензії до МВФ в тому, що їхні вимоги категоричні. Але якби наші політики не погодилися на них, Фонд би не дав кредит. І країні було б дуже погано. Найгірше, що відмовлятися від кредиту не можна, тому що 1/3 промисловості минулою владою практично знищена. Ці люди зробили стільки зла нашій країні. Вони зруйнували економіку, розорили казну, фінансова система тріщить по швах. Для того, щоб витягнути країну з цієї пропасти, звичайно, потрібні гроші", - сказав депутат.

На його думку, МВФ не повинен був вимагати підвищення ціни на газ для населення. У країні є 20 млрд кубометрів власного дешевого газу. І виходити на європейську ціну на газ при українській заробітній платі, яка в 20 разів нижча за європейську, - "це не добро від Міжнародного валютного фонду". Те ж стосується підвищення цін на інші комунальні платежі. Підвищення тарифів спровокувало зростання ціни на продукти і товари.

"Якщо збільшити пенсійний вік для жінок на 5 років, як вимагає МВФ, не звільнятимуться робочі місця. Людина тягнеться-тягнеться до пенсії, а її залишають на роботі. І молодим людям після шкіл та інститутів просто нікуди буде поступати на роботу. Або треба створити робочі місця мільйонам, як це обіцяв Ющенко. Але це складно, тому що одне місце коштує $40 тисяч. Це не просто звільнилося місце, його побілили-пофарбували, а прийняли іншу людину - сідаєте, працюйте! Це нове виробництво, новий цех, високі технології, висока зарплата", - сказав Хара.

Він відзначив, що сьогодні в країні і так достатньо високий рівень безробіття. А якщо люди йтимуть на пенсію із затримкою на 5 років, це посилить ситуацію. Фахівці будуть вимушені шукати роботу за кордоном.

Тому в понеділок під час пікетування Федерація вимагає від МВФ "терміново провести спільні консультації з керівництвом уряду України і представниками всеукраїнських профспілок для обговорення умов кредитування України, зняття необґрунтованих соціальних обмежень".

Як відомо, двома з умов кредитування МВФ було підвищення внутрішніх цін на газ і проведення пенсійної реформи.

Нещодавно віце-прем'єр Сергій Тігіпко пообіцяв, що уряд виконає всі зобов"язання перед МВФ, не зважаючи на всю критику.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" скликає людей на мітинг проти злого МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі