середа, 29 жовтня 2008 11:49

"Регіонал" і БЮТівець - в десятці найбагатших політиків світу

Депутати Верховної Ради Ринат Ахметов (Партія регіонів) і Костянтин Жеваго (БЮТ) увійшли в десятку найбагатших політиків світу, складену газетою "The Times".

Найбагатшим політиком світу, за версією "The Times", став член Ради Російської Федерації від Республіки Дагестан Сулейман Керимов, пише "Дело".

Статок Керимова оцінюється в 17,5 мільярдів доларів. Його основні активи – акції "Газпрому", Ощадбанку, Московської міської телефонної мережі, "Поліметалу" (видобуток срібла і золота) і т.д.

У трійку політиків-підприємців увійшли мер Нью-Йорка Майкл Блумберг та мер Корбей-Ессона (передмістя Парижа) Серж Дассо. В активах Блумберга – телеканали, радіостанції й усесвітньо відома мережа фінансових новин "Блумберг-Ньюз". Родині Дассо належить великий авіаконцерн Dassault Aviation.

Серед українських політиків найвищий (шостий) рядок посів Ринат Ахметов – власник групи "СКМ". Статок донецького бізнесмена західні ЗМІ оцінили у 7,3 мільярдів доларів.

Співвласник групи "Фінанси та Кредит" Костянтин Жеваго посів дев"яту позицію, ставши наймолодшим у списку політиків-мільярдерів. Його активи "The Times" оцінила в 3,4 мільярди доларів.

Представників Росії у рейтингу троє. Крім Керимова, у список увійшли помічник міністра охорони здоров"я і соціального розвитку Росії Андрій Молчанов і сенатор Держдуми Гліб Фетисов, які посіли 7-ме і 8-ме місця.

Молчанов – акціонер компанії "Ленбудреконструкція", яка займається будівництвом і реконструкцією елітних будинків. Фетисов – власник фінансово-інвестиційної групи "Мій банк", а також акціонер компанії Altimo (14,35%), яка керує активами "Альфа-груп".

Замикає список ліванський підприємець і політик Саад Харірі. Після загибелі в 2005 році його батька, екс-прем"єра Лівану Рафіка Харірі, він очолив політичну силу "Рух за майбутнє", а також більшість у парламенті країни.

Саад Харірі очолює будівельну компанію Saudi Oger, яка представлена в Європі, Африці, Латинській Америці й США, пише "Дело".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" і БЮТівець - в десятці найбагатших політиків світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі