понеділок, 08 жовтня 2007 10:33

"Регіонали" можуть отримати крісло спікера

"Регіонали" можуть отримати крісло спікера
Президент України Віктор Ющенко не виключає, що при створенні коаліції між Блоком Юлії Тимошенко і "Нашої України - Народною самообороною" до влади на парламентському рівні буде привернута і Партія регіонів.

Про це пише газета "Экономические известия" з посиланням на джерело в Секретаріаті президента.

Як повідомляє видання, глава держави таким чином спробує "зв"язати" опозицію і більшість.
"Платою за це стане сумісна відповідальність більшості і опозиції. Поки в Україні немає реально функціонуючої системи заборон і противаг, це єдиний можливий шлях. Зараз йдеться навіть про те, щоб віддати ПР декілька міністерських посад, але така ідея абсурдна сама по собі. Але "регіоналам", якщо вони погодяться перебувати в опозиції, можна віддати крісло спікера і декілька ключових парламентських комітетів", - цитує газета джерело.

За його словами, за це Партія регіонів повинна буде "конструктивно працювати в плані ухвалення, зокрема, змін в Конституції, новій редакції закону про Кабмін, законів про опозицію, місцеві держадміністрації, імперативний мандат".

Тим часом Юлія Тимошенко, як стверджують в Секретаріаті президента, скептично дивиться на такий проект.
"Немає упевненості, що вона сама гратиме за цими правилами. Ринат Ахметов і Борис Колесников, які постійно проводять переговори безпосередньо з президентом, поки нічого не вирішили. Тим більше що у них є проблема - як втихомирити амбіції Віктора Януковича і його партійного крила", - стверджує джерело газети.

Він також вважає, що дуже важлива в переговорах роль глави Секретаріату Віктора Балоги: "Тільки від його впливу і дій залежатиме монолітність помаранчевого блоку. Від нього залежить згода НУ-НС віддати посаду спікера "регіоналам". Зараз далеко не всі у помаранчевому блоці з цим згодні".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" можуть отримати крісло спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі