Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2011 10:37

"Наша Україна" запропонувала свою виплату пенсій

"Наша Україна" запропонувала свою виплату пенсій

Замість усунення причин розбалансованості пенсійної системи, уряд пропонує заходи, що лише ускладнюють вимоги для отримання громадянами пенсії.

У цьому впевнені представники партії "Наша Україна".

Як повідомили у прес-службі "Нашої України", у порядку обговорення "нашеукраїнці" запропонували альтернативне бачення пенсійної реформи.

Політики нагадали, що пенсійна реформа в Україні має вирішити два головні завдання: гарантувати громадянам пенсійне забезпечення на рівні, який відповідає здійсненим пенсійним відрахуванням, та залучити тіньовий сектор до офіційної економіки.

Для цього, на думку опозиціонерів, потрібно реалізувати декілька підходів до реформування.

"Усі пенсійні виплати мають прямо залежати від обсягу сплачених внесків. Всі нетипові виплати мають здійснюватися за рахунок держбюджету, а не Пенсійного фонду.
Солідарна система має гарантувати базовий рівень пенсійного забезпечення, а додаткові пенсійні виплати працівники мають отримувати через персоніфіковану накопичувальну систему", - уточнили у "Нашій Україні".

За словами партійців, наповнення солідарної системи має відбуватися за рахунок внесків роботодавців, а накопичувальної системи через внески самих працівників.

"Відрахування до накопичувальної системи поступово мають перевищити відрахування до солідарної системи і стати основою зростання пенсій. Реалізація реформи на основі цих підходів дасть змогу відновити фінансову стабільність пенсійної системи та збільшити рівень пенсійного забезпечення громадян", - резюмували "нашеукраїнці".

Нагадаємо, 4 лютого Комітет Верховної Ради з питань соцполітики та праці запропонував відхилити урядовий проект Пенсійної реформи і звільнити першого заступника міністра соцполітики Василя Надрагу. Відповідне рішення було ухвалено комітетом за результатом розгляду проекту Пенсійної реформи, поданого урядом.

Члени комітету також ухвалили рішення звернутися до президента Віктора Януковича з проханням "взяти під особистий контроль виконання плану дій уряду по впровадженню економічних реформ на 2010-2014 рр".

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" запропонувала свою виплату пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути