вівторок, 18 квітня 2006 13:30

"Наша Україна" стверджує, що Тимошенко вигадала Меморандум

Перший заступник голови центрвиконкому партії "Наша Україна" Ігор Жданов сказав, що пункту номер 6 Меморандуму, на який посилається лідерка БЮТ Юлія Тимошенко не існує. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

За словами Жданова, 26 березня ніякий Меморандум не узгоджувався.

Раніше повідомлялося що, президія ради "Нашої України" в п"ятницю, 14 квітня, ухвалила протокол про процедуру формування коаліції демократичних сил за виключенням 6 пункту цього протоколу. Представник ради партії Роман Безсмертний пояснив, що в цьому пункті "йде посилання на неіснуючий документ".

Шостий пункт протоколу передбачає, що домовленість про коаліцію готується на основі принципів, передбачених в проекті меморандуму про створення коаліції демократичних сил.

На сьогоднішній день погодженого варіанту меморандуму немає, оскільки кожен з вірогідних учасників коаліції представили свої варіанти цього документу.

Запропонований БЮТ проект меморандуму передбачає, що прем"єра пропонує та політична сила в складі коаліції, яка набирає найбільшу кількість голосів на виборах.

Блок Юлії Тимошенко розцінює ратифікацію "Нашою Україною" протоколу щодо принципів утворення коаліції без 6 пункту фактичним розривом домовленостей.

Окрім того Тимошенко наполягає, що меморандум, згаданий в 6 пункті, є документом, який мав бути підписаний 26 березня.

За матеріалами "Газета по-українськи", УРА-інформ, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" стверджує, що Тимошенко вигадала Меморандум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі