вівторок, 25 січня 2011 20:19

"Наша Україна" спіймала Табачника на мовному шулерстві

"Наша Україна" спіймала Табачника на мовному шулерстві

Політична партія "Наша Україна" виступила проти проекту "Концепції мовної освіти в Україні". У цій політсилі цей документ вважають "спробою реанімувати імперську мовну політику, обмеженням сфери вживання української мови як державної та нав'язуванням нашим дітям ідеології "Русского мира".

Як повідомили у прес-службі "Нашої України", представники цієї партії упевнені, що вищевказана "концепція Табачника" ігнорує і Конституцію України, яка зобов'язує державу забезпечувати всебічний розвиток та функціонування української мови на всій території України в усіх сферах суспільного життя, і Європейську Хартію регіональних та міноритарних мов, яка передбачає, що ці мови мають розвиватися без шкоди для викладання офіційної мови держави.

"Загалом проект "Концепції мовної освіти в Україні" не передбачає врегулювання мовного питання, а поглиблює поділ у суспільстві. Більше того, він концептуально суперечить ідеї соборності української нації", - йдеться у заяві.

"Наша Україна" переконана, що оприлюднення подібних декларацій не матиме подальшого розвитку, оскільки в Україні є українська нація, яка "зцементовує" нашу державу, є державна українська мова.

"І з цим фактом ніхто нічого не вдіє, хоч як би йому не хотілося. Оприлюдненням даної "концепції" скидається на певне ритуальне дійство, яке має засвідчити готовність місцевих українофобів реалізовувати в Україні російські геополітичні сценарії", - повідомили "нашеукраїнці".

Нагадаємо, сьогодні Міністерство освіти і науки, молоді та спорту завершило громадське обговорення проекту концепції мовної освіти в Україні.

Документ підвищує статус і розширює сферу використання російської мови, а також пропонує вільний вибір мови навчання. Учені й викладачі вважають, що реалізація концепції призведе до русифікації української освіти.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" спіймала Табачника на мовному шулерстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі