четвер, 25 листопада 2010 19:25

"Кінь" Азарова програв посаду голови облради "свободівцю"

"Кінь" Азарова програв посаду голови облради "свободівцю"

Сьогодні депутати Івано-Франківської обласної ради шостого скликання обирали голову. Ним став голова обласної організації ВО "Свобода", заступник Олега Тягнибока 46-річний Олександр Сич.

На перегонах за крісло голови обласної ради було лише два кандидати. Суперником "свободівця" був Міністр охорони здоров'я України Зіновій Митник, який набрав найбільшу кількість голосів по Коломийському мажоритарному округу.

Представляючи свою кандидатуру, Олександр Сич зауважив, що його життєвими принципами є добро, честь, справедливість. Бютівець" Юрій Романюк висловив наміри об'єднатися навколо демократичного кандидата. "Не може 8% керувати областю" - говорить Романюк про "Партію регіонів", адже Митник став депутатом облради як мажоритарник від "регіоналів". Кандидатуру Сича також підтримали "нашоукраїнці.

У відповідь опоненту Митник закликав новообраних депутатів консолідувати свої сили, щоб "спільно потягнути плуга" успішного розвитку краю. Кандидатуру Митника підтримав голова ОДА Михайло Вишиванюк, Він зокрема, зауважив, що знає Митника багато років по спільній праці. Знає його як людину відповідальну й роботящу.

"Якщо ви оберете Митника, то я гарантую, що віз Прикарпаття тягнутимуть два коні", - сказав Вишиванюк.

Таємним голосуванням за "свободівця" проголосували 68 депутатів облради. Міністра охорони здоров'я, який також претендував на цю посаду, підтримали лише 46 депутатів.

Олександр Сич має дві вищі освіти, працює доцентом кафедри державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Він кандидат історичних наук, автор кількох книг та статей. Сич двічі обирався депутатом обласної ради. 31 жовтня обраний до обласної ради на одномандатному виборчому округу №43. Одружений, виховує доньку.

Голова ОДА Вишиванюк привітав новообраного голову й зауважив: Ви отримали велику відповідальність. Якщо раніше ви приводили під стіни обласної ради людей, то від тепер вам треба буде виходити до них.

На сесії також обрано першого заступника та заступника голови обласної ради. Ними стали депутати Василь Гладій від "Батьківщини" та Остап Дзеса – "Наша Україна".

До обласної ради шостого скликання обрано 114 депутатів від 13 політичних сил.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Кінь" Азарова програв посаду голови облради "свободівцю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі